Премини към основното съдържание

Кръжок по „Медиация и преговори“

Уважаеми колеги, 

Дългогодишните успехи на студентите от Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски” на множество международни форуми по медиация и преговори ни мотивират да създадем кръжок по „Медиация и преговори“. Традициите на факултета в областта на медиацията започват през 2012 г., когато за първи път студенти от Юридическия факултет участват в най-престижното състезание по медиация, организирано от Международната търговска камара в Париж. Сред най-големите успехи са победата на състезанието по преговори на Международната адвокатска асоциация и Виенския център по международен търговски арбитраж през 2016 г. (отбор в състав Георги Еленков и Ивайло Икономов, треньор Дима Александрова) и класирането на второ място на най-голямото в света състезание по медиация – това на Международната търговска камара в Париж през 2021 г. (отбор в състав Кристина Горчева, Даяна Зашева, Христо Мънчев, треньор Дима Александрова).
Кръжокът е отворен към всички студенти на Юридическия факултет, независимо от курса и специалността им. Срещите ще се провеждат веднъж месечно, като на тях ръководителите на кръжока, както и гост-лектори от България и чужбина ще  представят техники за водене на медиация и преговори на български или на английски език.

При въпроси, моля свържете се с адв. Дима Александрова – dima.alexandrova@gmail.com

Първата сбирка на кръжока се състоя онлайн на 29.10.2021 г.
Предстои втората сбирка на кръжока отново онлайн на 26.11.2021 г. от 10 часа онлайн през платформата „Зуум“. На нея медиацията като тема Mediation: an old tool to the service of modern societies.  ще бъде представена от Спиридон Антонелос – медиатор към Световната банка. Лекцията ще се проведе на английски език. 

Научни ръководители на кръжока:
Доц. Камелия Цолова
Гл. ас. д-р Анастас Пунев
Адв. Дима Александрова

 

 

Parent
Кръжоци