Премини към основното съдържание

Кръжок по конституционно право

Кръжокът по конституционно право под ръководството на проф. д-р Георги Близнашки е отворен за всички желаещи. Връзката между човешките права и народния суверенитет се изразява в това, че човешките права уреждат възможността за дискусия, за консенсус, а от там и разумно политическо оформяне на волята. В тази светлина Кръжокът представлява една възможност за изграждане на конституционна и политическа култура. Защото като творци на собствените си закони, като притежатели на изначалната легитимност дължим на себе си и на обществото да бъдем образовани и подготвени за бъдещето. Духът на конституционализма и парламентаризма е дух на разбирателство и съгласие, той трябва да бъде осъзнат и осмислен от всеки един от нас, за да бъде въплътен във всички решения на демократичната ни общност. Ние всички се надяваме, всички се стремим към успех, но нека отделим от времето си да пожелаем заедно успех на общото благо!
 
Кръжокът провежда разнообразни дейности, сред които представяне на книги, конференции и най-вече срещи-дискусии с видни общественици, дипломати, политици и преподаватели от страната и чужбина. Всяка година на 6-ти февруари Кръжокът организира заупокойна служба в памет на големия български политик и общественик Петко Каравелов в църквата “Св. Седмочисленици” в София, където традиционно един студент произнася възпоменателно слово. Освен това, традиционно с Катедрата по конституционно право Кръжокът по конституционно право организира две годишни конференции – на 16 април, Денят на Конституцията, в който ден се чества и празника на юристите по повод приемането на Търновската конституция от 1879 г. и на 12 юли, по повод деня на сега действащата Конституция от 1991 г. Можете да намерите актуална информация за събитията на Кръжока във фейсбук: https://www.facebook.com/groups/114767321876474/
 
Кръжокът по конституционно право е за всички студенти, които имат интерес към политиката, дипломацията и международните отношения и искат да вземат участие в интересни и полезни дискусии по важни за обществото теми. 
Parent
Кръжоци