Премини към основното съдържание

Записване в магистърска програма „Право на Европейския съюз“

От 21 август до 21 септември ще се състои записването в магистърски програми на Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.  Сред предлаганите програми на обучение е и международната магистърска програма „Право на Европейския съюз“.

 

Международната магистърска програма „Право на Европейския съюз“ е съвместна програма на Софийския университет „Св. Климент Охридски” и Университета на Лотарингия, Франция (Université de Lorraine). Към нея се предлага и допълнително обучение в материята на защита на основните права и върховенството на правото, осъществявано във взаимодействие с Университета на Страсбург.

 

Създадена през 2007 година, Международната магистърска програма „Право на ЕС“ е най-старата специализирана магистърска програма в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и единствената магистърска програма, фокусирана върху Правото на Европейския съюз в България. За своите 15 години програмата се утвърди като водещ център за обучение на специалисти в областта на европейската интеграция в нашата страна.

 

От началото на провеждането ѝ досега в програмата са обучени над 800 специалисти, сред които съдии и прокурори от всички структури на съдебната система, служители в централната и местната администрация, адвокати, нотариуси, юрисконсулти и специалисти в други области, които се нуждаят от допълнителна квалификация в полето на Правото на ЕС.

 

Подробна информация за преподаваните учебни дисциплини и провеждането на програмата може да бъде намерена в актуалната брошура за академичната 2023/2024 година.

 

Записването се осъществява чрез електронната платформа на СУ „Св. Климент Охридски“. Подробна информация за реда и условията на записване може да намерите тук.