Премини към основното съдържание

“Швейцарско-български конституционни дискурси“.

 

ПОКАНА

 

Уважаеми колеги,

 

В периода октомври-декември 2023 г. Юридическият факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Посолството на Швейцария в България организират поредица от събития под заглавието Швейцарско-български конституционни дискурси“. Провокирани от 170-тата годишнина на Конституцията на Швейцария, лекциите имат амбицията да поставят на дискусия ключови въпроси на федерализма, многостепенния конституционализъм и моделите за подреждане на конституционни порядъци.

Лекционната поредица ще се състои от 2 публични лекции, семинар и изложба. Лекторите са проф. д-р Ева-Мария Белзер (директор на Института по Федерализъм, Фрибург), проф. д-р Жил Грин (Лозански университет), д-р Томас Щауфер (посолство на Швейцария, бивш изследовател в Института по Федерализъм, Фрибург) и доц. д-р Мартин Белов (СУ „Св. Климент Охридски“). Информация за темите на събитията, лекторите, датите, часовете и залите за тяхното провеждане можете да получите от плакатите, съпровождащи тази покана.

Бихме искали да Ви поканим на всички събития. Ще се радваме да се видим на откриващото събитие на 16 октомври 2023 г. В 18 часа във фоайето пред стълбите към Аулата на Ректората ще се открие изложба, посветена на федерализма и пряката демокрация в Швейцария. В 18:30 часа ще се състои лекция на д-р Томас Щауфер на тема „Фискален федерализъм“. След лекцията Ви каним на чаша вино.

Лекциите ще бъдат на английски език.

 

Очакваме Ви!