Премини към основното съдържание

Студенти по право на международен полуфинал по космическо право

Между 21-ви и 28-ми март Софийски университет участва за трета година в най-голямото и престижно състезание по международно космическо право Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition. В тазгодишното издание на състезанието във Виена отборът, състоящ се от Мария Желязкова, Анатали Георгиева и Ана Комсалова, се представи блестящо. Третокурсничките се състезаваха срещу студенти от специализирани магистърски програми по космическо право за напреднали и надвиваха отборите на Австрия, Германия, Финландия и Франция. Момичетата достигнаха полуфинал, където се изправиха срещу студентите от университета Лайден (Холандия), които впоследствие спечелиха състезанието.

Отборът получи подкрепа от бившите състезателки и студентки на ЮФ, Велиана Събчева и Николета Василева, както и от Недко Радев, докторант по МЧП, и д-р Симона Спасова, преподавател по международно космическо право.

А за всички амбициозни студенти, желаещи да се впуснат по пътя на международните състезания по право, както и за тези, които имат засилен интерес в сферата на космическата дейност – очаквайте тазгодишната селекция на новия отбор на СУ за състезанието по космическо право MLSLMCC 2022/2023!