Премини към основното съдържание

Селекция за отбор на Софийски университет за състезанието по международно публично право Philip C. Jessup

Започна селекцията за новия отбор на Софийски университет на състезанието по международно публично право Philip C. Jessup за 2022/2023 г.

„Jessup” e най-престижнoто състезание по международно публично право в света. Състезанието представлява симулация на съдебен процес пред Международния съд на ООН. Участниците влизат в ролята на ищци и ответници, представляващи интереси на две държави, между които съществува правен спор. Състезанието протича в три основни етапа: изготвяне и изпращане на писмени защити, провеждане на национални кръгове и провеждане на международни кръгове във Вашингтон, САЩ. Международните кръгове на Jessup се провеждат през месец април във Вашингтон, като през последната година се състезаваха над 550 отбора от 85 държави.

Ако и Вие искате да бъдете част от това преживяване, изпратете своя автобиография (CV) и кратко мотивационно писмо на английски език на следния ел. адрес: jessup.su@gmail.com. Срокът за подаване на документите е до 21-ви май 2022 г. (събота) в 23:59 ч. След получаване на всички кандидатури, ще се проведе допълнителна процедура по избор на отбора.

 

Изисквания към кандидатите:

  • да са студенти по право или международни отношения – могат да участват студенти от 1-ви курс до студенти, които ще се явяват на държавни изпити включително;
  • да владеят отлично писмено и говоримо английски език;
  • да имат интерес в областта на международното публично право.

 

В случай че имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас на ел. адрес: jessup.su@gmail.com или на нашата Facebook страница: „Jessup Sofia University "St. Kliment Ohridski“.

 

Повече информация за състезанието може да намерите на следните интернет адреси:

http://www.smsp.bg/competitions/jessup/

http://www.ilsa.org/about-jessup/

https://www.law.uni-sofia.bg/bg/sstezanie-po-mezhdunarodno-publichno-pravo-filip-s-dzhesp