Премини към основното съдържание

Две признания за участници от отбора на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ на международното състезание по право на Европейския съюз СЕЕМС

Две признания за участници от отбора на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ на международното състезание по право на Европейския съюз СЕЕМС (Central and East European Moot Competition)!

СЕЕМС се организира от British Law Centre под патронажа на Съда на ЕС и Центърът по европейски правни науки на University of Cambridge. Тази година състезанието се проведе в Будапеща, Унгария. Отборът в състав Денислав Маринов (2-ри курс), Габриела Аврамова (3-ти курс), Радина Тихинова (3-ти курс) и Тихомир Проданов (4-ти курс), под ръководството на треньорите – Илияна Тодорова и Мартин Якимов, завършили „Право“ в ЮФ на СУ и бивши участници в СЕЕМС, се изправи срещу отбори от едни от най-престижните университети в Европа, а тяхно жури бяха съдии и генерални адвокати от СЕС и други специалисти в областта.

Участниците демонстрираха задълбочени правни аргументи, презентационни умения и отборен дух, като само половин точка ги раздели от полуфиналите. Въпреки това, повод за гордост са двете индивидуални награди за оратор, спечелени от Радина Тихинова и Тихомир Проданов за отличните им презентационни умения. За пръв път участниците от български отбор печелят не една, а две подобни индивидуални награди!