Премини към основното съдържание

Процедура за плащане на семестриални такси и записване за зимен семестър на учебната 2023/2024 година.

Уважаеми колеги,

Таксите за зимен семестър на учебната 2023/2024 година ще се плащат чрез системата за управление на студентската информация на СУ (СУСИ).

Кампанията в СУСИ за плащане на семестриалните такси за зимен семестър на 2023/2024 учебна година ще бъде в интервала 01.08.-30.09. 2023 г. и ще бъде достъпна от студентския профил.

При нея се използва системата за разплащане на ePay/EasyPay (вече и директно с дебитна/кредитна карта). При такова плащане отпада необходимостта от получаване на печат за платена такса в студентската книжка и присъствено записване.

Записването в отдел "Студенти"  на студентите, отговарящи на общите изисквания и платили чрез СУСИ,  става без да е  необходимо присъствието на студента.

Заверката на студентската книжка се осъществява в срок до две седмици от началото на семестъра (съгласно заповед РД 19-80/11.02.2020 г.).

След заплащане по банков път студентите задължително трябва да предоставят платежно нареждане за заплатена семестриална такса в отдел „ Студенти“ преди началото на семестъра.

За извършване на плащането операторът Ипей АД начислява съответни такси.

Кампанията не важи за приетите от зимен семестър на 2023/2024 учебна година. Студентите могат да заплащат семестриалната си такса чрез СУСИ за втори и всеки следващ семестър на следването си.

*Забележка: Моля обърнете внимание, че за да виждате курсовете в Мудъл е необходимо да имате семестриален запис за зимен семестър, който ще Ви бъде направен след като платите семестриалната си такса.

 

При проблеми, свързани с плащането чрез СУСИ, моля обръщайте се към Евдокия Йорданова - администратор СУСИ на e-mail: evdokiaj@uni-sofia.bg или тел. 02/ 944 22 17