Премини към основното съдържание

Отборът на Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ победи в регионален кръг на състезание по права на човека

Между 23.02.2024 г. и 26.02.2024 г. в гр. Дъблин, Ирландия се проведе един от регионалните кръгове на международното състезание по права на човека – Helga Pedersen Moot Court Competition. В регионалния кръг взеха участие отбори от цяла Европа, които се състезаваха за достигане на финалните кръгове на състезанието, които ще се проведат през месец май в гр. Страсбург, Франция. 

Участниците Жанин Ал-Шаргаби, Албена Джамбазова и Едуард Кайн, с треньори Петя Аджопова и Зинети Йетим, представиха успешно устните си пледоарии в състезателни срещи с отбори от полски и немски университети и в края на състезанието отборът бе удостоен с двете призови награди на регионалния кръг. Отборът на СУ получи  наградата за най-добър отбор на регионалния кръг, а Жанин Ал-Шаргаби – индивидуалната награда за най-добър оратор на регионалния кръг. 

Отличното представяне на отбора в гр. Дъблин е една от предпоставките за класиране за участие на финалните кръгове на състезанието през месец май, в Европейския съд по правата на човека.