Премини към основното съдържание

IV Софийска седмица на правната наука се отлага за Ноември 2020 г.

plakat

Планираната за 27 и 28 март 2020 г.IV Софийска седмица на правната наука се отлага за за 6 и 7 ноември 2020 г. Предстои предоставянето на повече информация.

Това е голяма международна конференция, която нашият факултет организира за четвърти пореден път. Тази конференция вече се превърна в престижна традиция с широк отзвук сред българската и международната научна общественост. Конференцията е водещо събитие в научния календар на Европа.
Тази година за пореден път конференцията се превърна в конгрес, който на практика се състои от 6 паралелни конференции на следните теми:

-    „Revolution, Transition, Oblivion. Reflections on Constitutional Order and Disorder”;

-    “Territory and Revolution. Self-Determination, Secession and Revolutionary Territoriality Constitutional Politics”;

-    “Populist and Revolutionary Constitutionalism”;

-    “Courts and Lawyers in Times of Revolution, Contestation and Transition”;

-    “Ruptures of Democratic Constitutionalism”;

-    “Information and Technology Revolution and Their Impact on State, Constitutionalism and Constitutional Law”.

ПРОГРАМА ЗА КОНФЕРЕНЦИЯТА (ИЗТЕГЛИ).

В конференцията ще вземат участие 113 участници, сред които 101 чуждестранни учени от престижни университети от 28 държави по света, повечето от които са водещи професори в областта на правните науки. Става въпрос за университети от Италия, Франция, Нидерландия, Великобритания, Германия, Испания, Португалия, Австрия, Швеция, Норвегия, Дания, Белгия, Ирландия, Бразилия, Мексико, Полша, Унгария, Гърция, Кипър, Израел, Чехия, Естония, Сърбия, Хърватска, Литва, Латвия, Албания, както и от България.
В рамките на Софийската седмица на правната наука ще се проведе и представяне на една от най-значимите книги по конституционно право, издадени през 2020 г. Това е книгата „Constitutional Revolution” с автори Гари Джейкъбсън и Янив Рознай. Представянето на книгата на 28 март 2020 г., което ще се състои в дискусионен панел от 8 участника, се съорганизира от Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Yale University Press.
Софийската седмица на правната наука е академична проява в европейски мащаб. Тя позволява ежегодно Юридическият факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ да бъде средоточие на научна дискусия и да привлича европейски и световен научен елит.