Премини към основното съдържание

Лекция на проф. д-р Щефан Хобe на тема: „Въведение във въздушното право“.

От името на катедра "Международно право и международни отношения" на Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" имаме удоволствието да Ви поканим на лекция на проф. д-р Щефан Хобе от Университета в Кьолн на темаВъведение във въздушното право.

Лекцията ще се проведе на 2 юни 2023 г. от 9 ч. до 13 ч. в читалнята на Библиотеката на Юридическия факултет в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“.

Проф. д-р Щефан Хобе е утвърден специалист в областта на международното право, дългогодишен гост-лектор на Юридическия факултет в рамките на програмата за сътрудничество между СУ „Св. Климент Охридски“ и Университета в Кьолн. През 2018 г. проф. д-р Хобе бе удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза“ на СУ „Св. Климент Охридски“ за съществения му принос за укрепване на научното, педагогическото и културното сътрудничество между СУ „Св. Климент Охридски“ и Университета в Кьолн.

Проф. Щефан Хобе е директор на Института по въздушно и космическо право към Университета в Кьолн, Германия. През 1984 г. завършва право в Гьотинген, Германия. Специализира въздушно право в Монреал, Канада през 1987 г., а от 1990 до 1992 г. работи в Немската космическа агенция в Бон. През 1991 г. защитава докторат в Университета в Кил, Германия.

От 1997 г. е професор по немско публично право, европейско право и международно публично право в Университета в Кьолн. От 1998 г. е Жан-Моне професор по право на европейската интеграция. От 1 септември 2001 г. е титуляр по международно публично право, европейско право, европейско и международно икономическо право, както и директор на Института по въздушно и космическо право в Университета в Кьолн. От април 2009 г. е изпълнителен директор на International Investment Law Centre в Университета в Кьолн.

В периода 2010-2014 г. е номиниран от Федералното министерство на икономиката за арбитър в International Investment Law, представляващ Германия в Международния център за разрешаване на инвестиционни спорове във Вашингтон.

Автор е на над 300 публикации в областта на международното публично право, европейското право, немското публично право, въздушното космическо и инвестиционно право.

Участвал е в борда на директорите на Международния институт за международно право, на Европейския център за международно право, членувал е в Немското общество по международно право, Немската асоциация по международно право, Международния институт за въздушно и космическо право в Лайден, Холандия и други.