Премини към основното съдържание
Плакат

Конференция „Върховенство на правото и ефективно прилагане на правото на ЕС в България“ - 7 Декември 2022

Като част от реализацията на проект „Върховенство на правото и ефективно прилагане на правото на ЕС в България“, подпомогнат от Фонд „Научни изследвания“, катедра „Международно право и международни отношения“ на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ реализира преглед на практиката по прилагане на европейската уредба от българските съдилища. Предмет на анализ са значими елементи от практиката на административните, гражданските и наказателните съдилища, също както и юриспруденцията на Конституционния съд. 

Като част от проекта на 7.12.2022 г. Катедра „МПМО“ организира конференция, в рамките на която ще бъдат представени и дискутирани анализи, свързани с различни аспекти от практиката на Конституционния съд и общите съдилища. В конференцията участват колеги от други катедри, както и магистрати със солиден опит по прилагане на общата европейска уредба в България.

Конференцията ще се състои в Дома на Европа (представителството на Европейската комисия и Европейския парламент) на ул. „Раковска“ № 124 в София. За участие в конференцията е необходимо предварително записване в нарочен формуляр - линк за достъп до формуляра. Записване за участие в конференцията може да направите не по-късно от неделя, 4 декември 2022 г.

Програма на конференцията може да видите на този линк