Премини към основното съдържание

Дискусия на тема „Биоетичните предизвикателства на изкуствения интелект“

Като част от поредицата „Конференции-дискусии по обедно време“, Френският институт в България в партньорство с Катедра "Международно право и международни отношения" на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, организират дискусия на тема „Биоетичните предизвикателства на изкуствения интелект“. Конференцията ще се състои на 20 април 2023 г. (четвъртък), от 12:00 до 13:30 ч. във Френския институт в България (площад „Славейков“ № 3, София).

В конференцията ще участват Мария Фъртунова-Мишел, преподавател по право на ЕС и ЕКПЧ в Юридическия факултет на Университета на Лотарингия, Стоян Ставру, ръководител на секция „Етически изследвания“ в Института по философия и социология на БАН и Емилян Енев, дигитален предприемач, лектор и инфлуенсър за нови технологии и блокчейн, инициатор на сдружение Startup Factory и съосновател на технологичната компания ReCheck.

Модератор на конференцията ще бъде доц. д-р Христо Христев, преподавател по право на ЕС в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

Подробна информация за събитието може да намерите на следния електронен адрес: https://institutfrancais.bg/konferencziya-diskusiya…/.