Премини към основното съдържание

Алумни общност и виртуален Кариерен център на Юридическия факултет

 

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да обявим създаването на Алумни общност и виртуален Кариерен център на Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Информация за тях можете да намерите на сайта, създаден специално за тях на адрес https://lawcareer.uni-sofia.bg/. До този сайт можете да стигате и чрез зелените бутони в горната част на заглавната страница на сайта на ЮФ https://law.uni-sofia.bg/ Някои от разделите изискват регистрация чрез формуляр, наличен на сайта lawcareer.uni-sofia.bg, което се налага от спецификите на Алумни общността и Кариерния център.

Създаването на Алумни клуб има за задача да институционализира един от основните ресурси на най-стария и престижен юридически факултет в Република България. Това е общността от поколения юристи и специалисти в областта на международните отношения. Целта ни е да систематизираме и задълбочим тези връзки и да помогнем на всеки един от нас – членовете на 130 годишната общност на Юридическия факултет на Алма Матер – да открие свои колеги, приятели, състуденти, а и да намери бъдещи професионални партньори.

Задачата на Кариерния център е създаване и популяризиране на възможности за кариерното и личностно развитие на нашите студенти, постигане на връзка между студенти и работодатели с посредничеството на нашия факултет и насърчаване на практическата насоченост на образованието по право и международни отношения.
За целите на Кариерния център установихме контакт и сключихме споразумения за сътрудничество с редица организации от публичния сектор (Агенция по вписванията; Агенцията за държавна финансова инспекция; Комисията за защита на личните данни; Комисията за защита от дискриминация; Комисията за защита на конкуренцията; Национален осигурителен институт; Сметната палата; Агенция „Митници“, Международната фискална организация и други). Имаме намерение да установим партньорски отношения с всички организации, които имат отношение към обучението по специалностите, преподавани в ЮФ, а именно „Право“ и „Международни отношения“.

В процес сме на създаване на партнорски отношения с организации от частния сектор, които предоставят възможности за кариерното и личностно развитие на нашите студенти. Към настоящия момент наши партньори са Ernst & Young Bulgaria; Top Skills Recruitment; адвокатски дружества и много други. 
Планираме и регулярното публикуване на информация за инициативи (кариерни форуми; гост лектори; благотворители инициативи; представяне на книги; спортни мероприятия; неформални срещи), обяви за работа и стажове от наши доверени партньори (работодатели) и други.

Надяваме се, че Кариерният център и Алумни общността ще способстват за допълнителната професионална квалификация на студентите ни и ще улеснят комуникацията между академичната общност, възпитаниците на факултета и наши доверени партньори (работодатели).