Премини към основното съдържание
Върховен съд на САЩ

Защо върховенството на правото има значение?

На 10 декември 2020 г., четвъртък, от 18,00 ч. Катедра „Международно право и международни отношения“ на Юридическия факултет на Софийския университет организира лекция на г-жа Джесика Ким, правен съветник по въпросите на правосъдието за България и Румъния в посолството на САЩ у нас. Лекцията ще бъде фокусирана върху проблематиката на правовата държава, като основната ѝ цел е да представи значимостта на върховенството на правото за съвременната демокрация, както в глобален аспект, така и в рамките на американската правна система.

Г-жа Джесика Ким е федерален прокурор, понастоящем в дипломатическа мисия като съветник по въпросите на правосъдието в България и Румъния. Г-жа Ким е също преподавател по противодействие на корупцията, организираната престъпност и изпирането на пари в Колежа по право на Университета на щата Охайо. Работила е също като федерален прокрурор в Южния съдебен район на Охайо. 

Лекцията е предназначена за студенти в Юридическия факултет на Софийския университет, за юристи с изявен интерес към въпросите на правовата държава и за студенти от други факултети, които имат интереси в проблематиката, която ще бъде дискутирана.

Лекцията ще се проведе в платформата Zoom на следния електронен адрес:

https://us02web.zoom.us/j/84582141829?pwd=SlAyT1c2cmJYblYzWEVtaXRTTWZIUT09

Лекцията и дискусията след нея ще се проведат на английски език.