Премини към основното съдържание

Селекция за отбор на Софийски университет за състезанието по международно публично право Philip C. Jessup

Започна селекцията за новия отбор на Софийски университет на състезанието по международно публично право Philip C. Jessup за 2020/2021 г.  
 
Philip C. Jessup e най-престижното състезание по международно публично право в света. Всяка година участие в него вземат студенти по право от цял свят, които се състезават помежду си, за да достигнат до международните кръгове във Вашингтон, САЩ и да премерят сили с най-добрите отбори в света. Ежегодно, през месец април, във Вашингтон пристигат над 140 отбора от над 90 държави, за да се борят за голямата победа, но и за да установят контакти със свои колеги от цял свят, неслучайното мото на състезанието е „В бъдеще световните лидери ще се гледат по различен начин, защото първо ще са се срещнали тук като приятели“.
 
Ако и Вие искате да бъдете част от това преживяване изпратете своя автобиография (CV) и кратко мотивационно писмо на английски език на ел. адрес jessup.su@gmail.com. Срокът за подаване на документите е до 17-ми май 2020 г. (неделя) в 23:59 чСлед получаване на кандидатурите ще се проведе допълнителна процедура по избор на отбора. 

 

Изискванията към кандидатите са:

 

· да сте студент по право или международни отношения – могат да участват студенти от 1-ви курс до студенти, които ще се явяват на държавни изпити включително

 

· да владеете отлично писмено и говоримо английски език

 

· да имате интерес в областта на международното публично право

 

В случай че имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас чрез нашата Facebook страница – Jessup Sofia University "St. Kliment Ohridski"

 

Повече информация за състезанието може да намерите на следните интернет адреси:

 

https://www.smsp.bg/competitions/jessup/

 

https://www.ilsa.org/about-jessup/

 

https://www.facebook.com/JessupSofiaUni/