Премини към основното съдържание

In memoriam

    Катедрата по Международно право и международни отношения на Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ с дълбока скръб съобщава, че на 95-годишна възраст ни напусна световнопризнатият юрист, специалист по международно право, дипломат и общественик чл. кор. проф. Александър Янков.

     Проф. Янков бе дългогодишен преподавател по международно право, член и ръководител на катедрата по Международно право и международни отношения, почетен доктор на СУ "Св. Кл. Охридски" и дългогодишен член на Института по международно право - Париж. Той бе и Председател на Световната асоциация по международно право (2012 -2014г.) и дългогодишен Председател на Българската асоциация по международно право. През жизнения си път проф. Янков бе също постоянен представител на България при ООН в Ню Йорк, член на Постоянния арбитражен съд в Хага и съдия в Международния трибунал по морско право в Хамбург.

     За всички нас той бе преди всичко учител, харизматична личност, безспорен авторитет!

      Сбогом, учителю, и поклон!

     Катедрата по международно право и международни отношения изказва най–искрени съболезнования на семейството и близките на проф. Янков!

     Поклонението ще се извърши на 20 октомври (неделя) от 12.00 ч. в Ритуалната зала на Централните софийски гробища.