Премини към основното съдържание
Хелга

Конкурс за набиране на участници в отбора на СУ за състезанието по права на човека „Хелга Педерсен“

Искаш ли да видиш какво представлява процес пред Европейския съд по права на човека?

Искаш ли да научиш повече за основните права, като свободата на изразяване, забраната за дискриминация, правото на личен живот и неприкосновеност? 

Искаш ли да се запознаеш с колеги, които имат подобни на теб интереси, и заедно да представлявате университета си на най-престижното състезание по права на човека в Европа? 

Ако отговорите ти са положителни, ще се радваме да получим кандидатурата ти за отбора на СУ „Св. Климент Охридски” за 13-тото издание на състезанието по права на човека „Хелга Педерсен“! 

Състезанието се организира ежегодно от 2013 г. насам от ЕЛСА (Европейска асоциация на студентите юристи) в сътрудничество със Съвета на Европа и Европейската асоциация по права на човека (European Human Rights Association). То е най-голямото състезание, което симулира процес пред Европейския съд по права на човека в Страсбург. 

Приветстваме всички, които искат да научат нещо в материята на правата на човека, да развият уменията си да пишат искови молби, както и да пледират, да кандидатстват!  Кандидатстването е отворено до всички студенти по Право и Международни отношения от Юридическия факултет на СУ от 1 курс до семестриално завършили! Искаме да видим от вас актуална автобиография на английски език, заедно с кратко мотивационно писмо до 1 страница, в което отговаряте на следните два въпроса:

  • Защо кандидатствате?
  • Как мислите, че ще сте полезни на отбора?

Кандидатурите се приемат на имейл адрес: helgapedersensofiauniversity@gmail.com до 23:59 на 14.07.2024 г. (неделя). Моля оставете своите контакти, за да потвърдим получаването на кандидатурата ви. 

Най-добрите кандидати ще бъдат поканени на втори кръг от процеса по селекцията, в рамките на който ще се проведат интервюта преди финалния подбор на отбора. 

Ако имате въпроси може по всяко време да се свържете с нас на имейла по-горе.